Uutiset

Uutiset

Opastekyltti, jossa lukee pelastustie.

Hyviä uutisia hyvinvointialueilta: Pelastustoimi ei ole kriisissä

Pelastusjohtajat ovat huolissaan hyvinvointialueiden julkikuvasta. Pelastusjohtajat katsovat, että hyvinvointialueet tarjoavat hyvän pohjan pelastustoimen palvelujen tuottamiseen yhteistyössä sosiaali- ja terveyspalvelujen kanssa. On tärkeätä, että pelastustoimi saa työrauhan sekä tarvittavan ajan nykyisen rakenteen puitteissa toteutettaville kehittämistoimenpiteille. Keskustelua tulisi pelastusjohtajien näkökulmasta siirtää palvelutuotannon kehittämiseen ja toimialojen välisen yhteistyön mahdollistamaan uuden lisäarvon tuottamiseen.

Neljä puista asuintaloa

Pelastuslaitosten yhteinen näkemys yhteisöllisen asumisen ratkaisuihin

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto on laatinut yhteisen näkemyksen yhteisöllisen asumisen pelastussuunnitelmien ja poistumisturvallisuusselvitysten tekemiseen. Muistion voit lukea tästä linkistä.

Muistio laadittu toukokuussa 2024.

Kaunis kesäilta rannalla avotulen äärellä. Ei ole maastopalovaroitus voimassa.

Lue Feeniks uutiskirje 01/2024

Pelastuslaitosten Feeniks -uutiskirje sisältää Kumppanuusverkoston palvelualueiden ajankohtaisten tietojen, pelastusjohtajien puheenjohtaja Seppo Lokan sekä pelastustoimen kehittämispäällikkö Vesa-Pekka Tervon kirjoitusten lisäksi Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n toimitusjohtajan Minna Korkiakoski-Västin tervehdyksen. 

Uutiskirjeestä voit poimia tulevat tapahtumat ja tilaisuudet (s.13) kalenteriisi.